Verrassende feiten over Goldman Sachs nieuwe digitale hoofd, dat je niet weet…

  • Goldman Sachs‘ U-bocht met digitale valuta heeft iedereen verbaasd…
  • Een 22-jarige Wall Street Veteraan, zegt dat Bitcoin een nieuwe hypothese kan krijgen…
  • Een nieuw hoofd van Digital Asset bij Goldman Sachs is een in Londen gevestigde Repo Trader.

Goldman Sachs Strategic 180 Degree Shift

Goldman Sachs vertelde dat cryptocurrency’s zoals Bitcoin geen activaklassen zijn waarop men kan investeren in de ontwikkeling van fiat-backed cryptocurrency. In feite is er een nieuwe update die de krantenkoppen haalt dat de Goldman Sachs New Digital Asset Head, Mathew McDermott, een in Londen gevestigde Repo Trader is.

Voor iedereen die het niet weet, is een repo-handelaar over het algemeen een handelaar die door de overheid gesteunde waardepapieren verkoopt en deze in enkele dagen tegen een hogere prijs terugkoopt.

Het feit is echter dat Goldman Sachs één van de investeerders is achter een blokketen en een op crypto gebaseerde onderneming als Circle. Volgens het laatste rapport ontwikkelen ze fiat-gesteunde cryptocurrencies met een repo-handelaar, Mathew McDermott als hoofd. Echter, Goldman heeft in zijn vorige verklaring waarschuwingen gegeven over de risico’s die verbonden zijn aan cryptocurrencies en heeft ook geadviseerd om niet te investeren in cryptocurrencies.

Bitcoin Kan gebruikt worden voor Rehypothecatie

Rehypothecatie is de plaats waar de banken of makelaars de eigendommen van de klant als onderpand gebruiken voor hun eigen doeleinden. De noodzakelijke rentetarieven zouden echter wel worden toegepast.

Caitlin Long, oprichter en CEO van Avanti Financial Group, deelde onlangs haar analyse over de benoeming van het nieuwe hoofd van Digital Asset van Goldman Sachs. Ze stelt dat Mathew McDermott een Repohandelaar is en legt ook het belang ervan uit. Volgens de 22-jarige Wall Street-veteraan zou Bitcoin nu opnieuw kunnen worden gehypothekeerd.

Ze legt verder uit dat dit misschien niet van invloed is op de prijs, maar dat de kloof tussen de werkelijke vraag en het kunstmatig gecreëerde aanbod kleiner zou worden. Omdat Bitcoin geen geldschieter kan hebben met een laatste redmiddel, kon herhypothekering niet goed werken.

Aan de andere kant overweegt Goldman Sachs een stabiele munt uit te geven die wordt ondersteund door 100 procent risicovrije activa, die niet kunnen worden verpand en bewaard voor een faillissement.

„Het is GEVAARLIJK om een eindige kwaliteit, vluchtige activa die geen geldschieter van het laatste resort heeft, op een balans met een hefboomeffect te zetten, en dan om die activa te gebruiken. Groot Potentieel, “ Zei Caitlin

Mogelijk effect op Bitcoin

Goldman Sachs‘ beweging heeft de crypto ruimte verbaasd verlaten. Het hypothekeren van Bitcoin zou kunnen betekenen dat banken de digitale hoger dan normaal zouden kunnen pompen, wat de waarde van legitieme, zelfbewarende BTC zou verhogen. Omgekeerd zou Bitcoin de boekhoudpraktijken kunnen veranderen, met de sleutels zou het gemakkelijk zijn om te identificeren aan wie de balans toebehoort.

Banken bewegen zich nu rustig in de richting van op blokketen gebaseerde technologieën zoals stablecoins. Een recent voorbeeld is JP Morgan, dat op het crypto-ecosysteem dat vroeger tegen was, een opstootje krijgt. Maar volgens Caitlin kunnen de vriendelijke Britse wetten die de herhypothekering van de titel van de klant niet beperken, waarschijnlijk het financiële systeem veranderen in termen van digitale activa.

Daarom zou er nu, wanneer grote banken in het crypto-spel zijn, meer liquiditeit zijn. Ook kan er terugtrekking zijn in de financiële ruimte. Bovendien zou de educatieve aanpak mensen kunnen helpen om hun ogen open te houden voor het risico dat ermee gemoeid is.